Българският тенис талант Адрияно Дженев продължава победния си ход на

...
Българският тенис талант Адрияно Дженев продължава победния си ход на
Коментари Харесай

Адрияно Дженев е на полуфинал в Асунсион

Българският тенис гений Адрияно Дженев продължава победния си ход на ITF шампионат за юноши категория J300 в Асунсион. При 30-градусов зной осминафиналистът на " Аустрелиън оупън " победи осмия подложен Сегундо Сапико с 6:7(3), 7:6(2), 6:4.

Успехът е трети подред в три сета за Адрияно, който е лидер на схемата в столицата на Парагвай. За място във финала на следващия ден негов противник ще е петият подложен Атакан Карахан (Тур), който победи преди две години на мощния шампионат в Адана. Българинът на четвъртфиналите победи с 6:3, 6:7(3), 6:3 Бенхамин Тореалба от Чили.

Още двама български играчи с капацитет на корта реализираха триумф през днешния ден. Йоана Константинова и Виктор Марков се класираха за полуфиналите на двойки на мощния ITF шампионат за юноши и девойки в Кайро. Надпреварата е от категория J500, втората най-висока след Големия шлем.  При девойките Константинова и сръбкинята Теодора Костович победиха осмите сложени Анастасия Гречкина (Рус)/Даря Сувирджонкова (Сър) с 6:1, 3:6, 10:6 и на полуфинал ще срещнат №2 в схемата Малак ел Алами (Мар)/Ая ел Ауни (Мар).

Също в три сета (6:4, 5:7, 10:7) Виктор Марков и германеца Давид Фикс отстраниха италианците Фабио де Микеле/Габриеле Вулпита. На полуфинала на следващия ден техни противници ще са сърбите Саша Маркович/Вук Раденович.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР