Българският телеком ще изгради мрежи с покритие от близо 20

...
Българският телеком ще изгради мрежи с покритие от близо 20
Коментари Харесай

Нетера осигурява безплатен Wi-Fi в 3 населени места на община Опака

Българският телеком ще построи мрежи с покритие от близо 20 000 кв. м в гр. Опака, с. Крепча и с. Голямо градище

Нетера подписа контракт за планиране, доставка, създаване и активиране на мрежа от точки за достъп до безвъзмезден Wi-Fi в община Опака, област Търговище. Проектът включва обезпечаване на достъп до интернет в публични зони с повече от 20 000 кв. м обща повърхност. Нетера завоюва контракта по самодейността WiFi4EU на Европейската комисия.

Със съдействието на българския телеком жителите и посетителите на гр. Опака ще употребяват безвъзмезден интернет на площада пред общината със зона на покритие 4550 кв. м, в региона на детска площадка с покритие 1757 кв. м, в местността „ Магарешка поляна " (2726 кв. м), в зона за отдих до стадиона с повърхност 6310 кв. м.

В село Крепча Нетера ще обезпечи Wi-Fi на площада пред кметството, където ще покрие 4100 кв. м и в двора на учебното заведение на повърхност от 3685 кв.м.

В село Голямо градище ще има мрежи за безвъзмезден интернет с покритие от 5611 кв.м. Зоните включват площада и детската площадка пред кметството.

С самодейността WiFi4EU Европейската комисия финансира построяването на мрежи, посредством които жителите и посетителите на Европейски Съюз да имат достъп до безвъзмезден, първокачествен безжичен интернет на публични места. Средствата се отпускат на общините, а те избират дружествата-изпълнители на плановете.

От 2019 година, когато започва самодейността, Нетера е построила и задействала мрежи за свободен Wi-Wi на територията на 12 общини.

Още за Нетера

Нетера дава интернационална съгласуваност, услуги за ръководство на мрежи и бизнес сигурност към този момент 25 години. Компанията има 4 центъра за данни, в които клиентите й разчитат на ИТ услуги и поддръжка 24/7. Чрез марката Cloudware Нетера предлага високопроизводителни облачни и профилирани сървъри, DDoS отбрана и други IaaS, SaaS и BaaS услуги. Компанията доставя бърз и сигурен интернет за бизнеса, както и уеб-базирана GPS платформа за следене на транспортни средства с мощни благоприятни условия за разбор на данни, наречена NetFleet. Нетера е дистрибутор на световната платформа за продан на данни NetIX. Една от първите самостоятелни наземни сателитни станции в България също е построена от Нетера. Телекомът предлага още IPTV платформа и разпространяване на аудио-видео наличие.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР