Българският сумист в професионалната лига на Япония Даниел Иванов-Аоияма ще

...
Българският сумист в професионалната лига на Япония Даниел Иванов-Аоияма ще
Коментари Харесай

Аоияма започва срещу бразилец в първия сумо турнир без публика

Българският сумист в професионалната лига на Япония Даниел Иванов-Аоияма ще стартира присъединяване си в пролетния шампионат за Купата на императора в Осака против бразилския деец Кайсей. Надпреварата " Хару башо " (8-22 март) се открива в неделя в зала " Едион Арина " и ще се трансформира в първия в историята типичен шампионат без аудитория.

Заради разпространяването на ковид в страната уредниците от професионалната асоциация (JSA) взеха невижданото решение битките да се проведат при закрити врата. Това ще коства на домакините загуби от над 1 милиарда йени ($10 млн.), които би трябвало да бъдат върнати на притежателите на билети. Пропуските за 15-дневната конкуренция бяха разпродадени и се чакаха по над 7000 фенове всеки ден.

" Взехме това решение, с цел да помогнем да бъде спряно разпространяването на инфекцията. Молим за вашето схващане ", написаха от JSA на формалния си уебсайт.

Въпреки неналичието на аудитория шампионатът ще се организира при изключителни ограничения за сигурност. Председателят на JSA Хакаку разгласи, всеки от участниците в конкуренцията ще бъде тестван по два пъти дневно и даже единствено един от тях да даде позитивна проба за COVID-19, шампионатът ще бъде преустановен неотложно.

Във втория ден от " Хару башо " в понеделник Аоияма би трябвало да се изправи против Икиой. Във втората за годината конкуренция от календара на JSA българинът ще бъде с сан 13-и маегашира, откакто на новогодишния шампионат в Токио като 8-и маегашира приключи с негативен баланс 4-11 и бе намален в йерархията.

Във фокуса на вниманието на дохиото в Осака ще бъдат главно двама сумисти: секиваке Асанояма, който при мощно показване може да бъде създаден в озеки; и настоящият притежател на Купата на императора Токушорю, който беше нараснал от 17-и маегашира до 2-ри маегашира, откакто през януари стана най-ниско класираният в ранглистата първенец през последните 20 години.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР