Българският студент Габриел Стоянов, който загина при нападение с нож

...
Българският студент Габриел Стоянов, който загина при нападение с нож
Коментари Харесай

Наградиха посмъртно убития в Лондон наш студент

Българският студент Габриел Стоянов, който почина при нахлуване с нож в английската столица, получи посмъртна тапия от лондонската община „ Бромли “. Той живееше там.
Дипломата се назовава „ Честване на триумфа “ и се дава поради напъните на младежа да се интегрира в английското общество и да стартира да следва бизнес науки.
21-годишният българин бе заровен с цветя от обичания си британски футболен тим „ Арсенал “. Момчета от фенклуба на отбора бяха неразделно до неговата майка Марияна Петрова в сложните дни след неговата гибел. В траурната гала се включи и българският духовник в Лондон Добромир Димитров, който прочете и съболезнователно писмо от името на българската страна.
Габриел бе намушкан с нож на четвърти ноември, до момента в който се прибираше към къщи със собствен другар. За убийството му са задържани трима възпитаници на 14, 16 и на 17 години.
Според полицията петте момчета се засичат за към 5 минути в рейс, по време на които е имало счепкване. Габриел и приятелят му слизат, а тримата нападатели не престават да се возят още две спирки, след което се връщат при тях и ги атакуват.
Стоянов ще бъде кремиран в Лондон. С половината от тленните му остатъци ще се засади дърво до обичаното му място в английската столица, а с другата половина ще бъде изработен същия погребален обред и в родния му град Варна. Така той ще има свое място и в България, и в Лондон, на което обичащите го хора могат да си спомнят за него.
На мястото на нападението му на лондонската улица „ Бромли роуд “ хора не престават да носят цветя, а фамилията му сложи 21 балона, на колкото години си отиде момчето от този свят. Майка му подари на всички хора, които й оказват помощ през тези тежки дни, малко ангелче с неговото име.
Тя се зарече да направи всичко по силите си, с цел да се промени нещо в английското общество и повече да не умират почтени младежи по този метод. Наскоро две 16-годишни момчета бяха убити с нож в Лондон едновременно, а годишно във Англия се правят над 40 хиляди закононарушения с остри предмети.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР