Българският стартъп за доставки с дронове “Дронамикс Кепитъл” набира 5.8

...
Българският стартъп за доставки с дронове “Дронамикс Кепитъл” набира 5.8
Коментари Харесай

Българският стартъп за доставки с дронове набира 5.8 млн. лв. през БФБ

Българският стартъп за доставки с дронове “Дронамикс Кепитъл” набира 5.8 млн. лева през Българската фондова борса. За задачата сдружението е подало заявление за допускане до търговия на пазара за напредък на дребни и междинни предприятия BEAM.

Цели се първично обществено предложение на емисия до 5 334 081 броя привилегировани, безналични, поименни Клас Б акции от капитала на сдружението, всяка с номинална стойност 1 лев и емисионна стойност 1.1 лв., заяви Българската фондова борса. Съветник по емисията е “Карол”.

Компанията създава дрона Black Swan - нов вид товарен аероплан, който е дребен, безпилотен и извънредно пестелив и може да транспортира 350 кг над 2500 км на цена, която е с над 50% по-ниска от общоприетите самолети. Той лети самостоятелно и може да се следи и ръководи отдалечено посредством спътник, като каца на къси и неасфалтирани писти. Последното е значимо за създаване на по-достъпни доставки в страни с неразвита инфраструктура.

“Дронамикс” от 2014 година работи по основаването на безпилотни самолети за доставки на товари. Компанията оперира паневропейска мрежа за дронпортове, която обгръща повече от 35 летища в 11 европейски страни.

Очаква се първите търговски полети на услугите за дронове за доставка в границите на деня на “Дронамикс” да стартират през 2022 година, показва Investor.bg. Първата фаза на европейската мрежа за дронпортове включва летището в Лиеж, което служи като европейски център на Alibaba, както и летище Бреша, националният център за италианската пощенска система.

Разработват се и летища на стратегически места по целия континент, които ще се трансфорат в районни въздушни карго логистични центрове посредством амбициозни капиталови стратегии, като Skövde (Швеция), Seinäjoki (Финландия) и Осиек (Хърватия), показва се на уеб страницата на компанията.

“Дронамикс” е стратегически сътрудник на Hellmann Worldwide Logistics за създаване и предложение на новаторска нова транспортна услуга за трансграничен превоз на сериозни във времето артикули.

Стартъпът си партнира и с DHL, с която създават взаимни решения за доставки на товари с дронове в същия ден.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР