Българският старши треньор на волейболния тим на Верона Радостин Стойчев

...
Българският старши треньор на волейболния тим на Верона Радостин Стойчев
Коментари Харесай

Радостин Стойчев съжалява, че тима на Верона не е успял да затвори четвъртфиналната серия срещу Лубе по-рано

Българският старши треньор на волейболния отбор на Верона Радостин Стойчев приказва преди решителния пети конфликт сред неговия отбор и Кубе Лубе Чивитанова от четвъртфиналните плейофи в италианското състезание.

Момчетата на Стойчев завоюваха първите две срещи от серията, само че по-късно разрешиха на към момента настоящия първенец на собствен ред да запише два триумфа и по този начин да вкара конфликта в съдбоносен пети мач.

" Вече го знаехме, само че в тези мачове си дадохме отново сметка за силата на Чивитанова. Те откриха решение при посрещането, което работи. Като анализирахме добре мачовете обаче, и ние въведохме някои новости ", стартира българският експерт.

" Лубе има в действителност доста мощни реализатори на сервис, които могат да създадат разликата. Геймовете, които загубихме, се дължаха на това. Трябва да работим върху посрещането, само че сме съсредоточени и върху други аспекти, като действието в някои сложни обстановки. Това е нещо, което още ни липсва ", добави някогашният селекционер на националния тим.

53-годишният Стойчев, който е отпред на Верона от 2019-а година насам, разкри още, че даже част от неговите волейболисти са се разплакали след провалянето с 1:3 от Лубе в четвъртия дуел от серията.

" Имаше наши играчи, които плакаха след загубата и почитам това, тъй като демонстрира какъв брой е значимо за тях. Не мога да упреквам никого ", показа наставникът.

" Залата на Чивитанова е странна, тъй като употребяват мегафони и поставят агитката си зад нашия тим. Това обаче е техен избор и го почитаме. Играчите ни би трябвало да са положителни и да не обръщат внимание на това ", приключи Радостин Стойчев.

Решителният пети мач от серията сред Верона, където се подвизава българският национал Алекс Грозданов, и Лубе Чивитанова, където пък играе неговият съотборник при " лъловете " Александър Николов, ще се организира в събота (8 април).



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР