Българският специалист Ясен Петров вече не е треньор в Китай,

...
Българският специалист Ясен Петров вече не е треньор в Китай,
Коментари Харесай

Българинът, който изнесе лекции на Пелегрини, Капело и Магат, се прибра у дома

Българският експерт Ясен Петров към този момент не е треньор в Китай, научи БЛИЦ СПОРТ. Пловдивския Джанини свърши сполучливо работата си в Хенан Жиани и се раздели с клуба. 

През юни Петров застана отпред на скромния отбор, а поставената му от управлението цел бе да резервира мястото на тима в китайската Суперлига.  

Бившият треньор на Левски се е разделил с Хенан Жиани след успеха с 2:1 над водения от немския експерт Феликс Магат Шандонг Луненг още в края на септември. Така Джанини съумява да свърши чудесно работата си четири кръга преди края на шампионата. 

Хенан приключи на 14-ото място с 30 точки, на 8 пред последния изпаднал - Янбиан.

Феликс Магат не бе единственият потвърден експерт, който Ясен Петров съумя да победи. През сезона българинът надхитри и Мануел Пелегрини (успех с 3:2 над водения от чилиеца Хебей). Петров и Хенан също по този начин измъкнаха точка от Фабио Капело и Жиангсу - 2:2.

Сега Пловдивския Джанини си е вкъщи и чака предложения, с цел да реши къде ще продължи кариерата му.

" Да, сега съм в Пловдив. Приключих задачата си в Хенан и очаквам нови провокации. Искам да благодаря на Алекс Георгиев и Иво Тренчев, които бяха част от моя щаб. Както и на управлението и почитателите ", съобщи Ясен Петров пред БЛИЦ СПОРТ.
 

 
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР