Българският шампион вече привлече един български национал през този сезон

...
Българският шампион вече привлече един български национал през този сезон
Коментари Харесай

Голямата сделка на Лудогорец за звезда и роден национал от Първа лига изглежда неизбежна

Българският първенец към този момент притегли един български национал през този сезон - Спас Делев. " Орлите " обаче са свързвани с интерес и към други родни представители, макар че се чакат още прехвърляния и от чужбина. Разградчани имат желание съществено да се подсилят, защото надалеч не впечатляват от началото на сезона.
Според информациите, Лудогорец има най-сериозен интерес към двама български футболисти от Първа лига. Става въпрос за националите, които са част от ЦСКА 1948 - полузащитникът Ивайло Чочев и вратарят Даниел Наумов. Чочев наподобява прероден след кошмарната травма и показва формата, която преди време му обезпечи влиятелния трансфер в Италия, до момента в който Наумов несъмнено е един от най-перспективните млади играчи на България.

Защо обаче прекосяването на 23-годишния вратар в българския първенец наподобява толкоз разумно и евентуално? На първо място би трябвало да се означи, че връзките на трансферния пазар сред ЦСКА 1948 и Лудогорец са отлични и двата отбора са обменяли футболисти не един и два пъти досега (разбира се, това е аргумент и в интерес на трансфер на Чочев).
Не би трябвало да пропущаме обстоятелството, че един от най-стабилните родни вратари сега, също национал на България - Иван Караджов, размени Арда точно с ЦСКА 1948. Изглежда неособено евентуално футболист с неговия опит и с безспорните му качества да се е съгласил да премине в по-слаб най-малко на хартия тим (според класирането през предишния сезон, съгласно достиженията и т.н.) и на всичкото от горната страна да се задоволи с ролята на твърда запаса, тъй като не се вижда по какъв начин Наумов ще бъде комплициран на пейката.

Лудогорец обожава да се изпълва с качество на този пост. " Орлите " постоянно са разполагали с вратари на най-високо равнище и това важи и за българските национали. Както към този момент споменахме, Наумов е един от най-перспективните такива и също така цената му занапред ще пораства от ден на ден, тъй че сегашният миг наподобява най-подходящ.
Ако позицията на ЦСКА 1948 бе безапелационна, че няма да се разделя със звездата си, това трансформира малко или доста обстановката. Но в поддръжка на горепосочените доводи идва и изказванието на старши треньора на ЦСКА 1948 .
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР