Българският състезател по биатлон Благой Тодев, който е 2-ри в

...
Българският състезател по биатлон Благой Тодев, който е 2-ри в
Коментари Харесай

Наш известен спортист към премиера: 3 месеца съм без заплата, а вие искате да даря пари за оръжия, които да убиват хора

Българският играч по биатлон Благой Тодев, който е 2-ри в света и 1-ви в Европа при младежите тази година, насочи видео обръщение към премиера Кирил Петков, както и към спортния министър Радостин Василев. 

Той съобщи, че от три месеца не е получавал заплата.

" С този клип желая да се обърна към министър ръководителя на България Кирил Петков и министъра на спорта Радостин Василев. Искам да разясня желанието на господин Петков по отношение на даряването на нашите заплати за закупуването на оръжие в поддръжка на Украйна. Журналисти ме дефинираха като най-успешния биатлонист за миналия сезон и като подобен желая да обърна повече внимание към нашия спорт “,  съобщи в обръщението си Благой Тодев във  Фейсбук.

Той уточни всичките си  триумфи от миналия сезон, само че посочи, че за тях е получил " 0 лв. от страната “ и в продължение на 3 месеца е без заплата.

" Вие ми дължите 3 заплати, а желаете да даря една от тях? Продадох медала си от европейското състезание, с цел да подкрепя жена в потребност, а вие иската да ги даря за оръжия, които да убиват хора “, пита Тодев

" Какви резултати би трябвало да направи най-успешният зимен спорт, с цел да получи финансиране? Аз не знам. Кажете вие “, попита  Благой Тодев.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР