Българският розов домат се намира все по-рядко, а цената му

...
Българският розов домат се намира все по-рядко, а цената му
Коментари Харесай

Изчезва ли розовият домат заради климатичните промени

Българският розов домат се намира все по-рядко, а цената му скача. На какво се дължи това - вредители, климат или просто липса на хора, които да го отглеждат? 

Габриела Николова е единствено на 25 години, само че е израснала в оранжериите и на полето край Лясковец. Родителите ѝ отглеждат плодове и зеленчуци, главно домати, краставици и чушки. Дискусионната тематика с цената и качеството на розовия домат си има разумно пояснение, споделя младата зеленчукопроизводителка пред Народоосвободителна въстаническа армия ТВ.

„ Това е най-вкусният и най-търсеният домат. Но не е подобаващ за търговия, тъй като е малотраен, Ние обаче считаме, че не би трябвало да изчезва, тъй като той е наш, роден ”, безапелационна е Габриела.

Капризният розов домат има място в оранжериите на родителите ѝ, макар неблагодарният климат и тази година. Зле му въздействат високите температури, засушаването и изобилните дъждове. Затова е и по-скъп.

За 20 години на полето семейство Николови не е получило нито лев от страната и счита, че е време ръководещите да помислят и за зеленчукопроизводителите.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР