Българският разработчик на платформа за управление на зарядни станции AMPECO

...
Българският разработчик на платформа за управление на зарядни станции AMPECO
Коментари Харесай

Българска компания влезе във Fast 50 класацията на Deloitte

Българският разработчик на платформа за ръководство на зарядни станции AMPECO е на 15-то място в тазгодишното издание на CE Technology Fast 50 на Deloitte, като това е единствената класирана от общо 18 кандидатствали компании от нашата страна.

Полша и Чехия имат по 18 участници във Fast 50, Хърватия - 5, Словакия - 4, Румъния - 3, а Сърбия - 1.

Най-много са софтуерните компании (31), като по-сериозно наличие имат също разработчиците на хардуер, екологични технологии, финтех и медийни и развлекателни планове.
 Българската AMPECO притегли инвестиция от $13 милиона от BMW и други фондове
BMW влага милиони в нова българска компания

Ampeco създава програмен продукт за ръководство на зарядни станции за електрически автомобили

AMPECO е с растеж на приходите за следения интервал (2019-2022 г.) от 1627%, което е много над междинното.

" Ние успяхме от България да изградим световна компания, която улеснява навлизането на електромобилността в живота на хората. (...) Същевременно, като единствената българска компания в главната ранглиста, ние желаеме да дадем образец за локалната предприемаческа екосистема и да вдъхновим от ден на ден и повече локални бизнеси да развиват решения за световните пазари ", е представен в формалното известие да споделя основният изпълнителен шеф на AMPECO Орлин Радев.

Победител във Fast 50 за трета поредна година е чешката финтех компания FTMO.

Компании с вероятност и влияние

В класацията на динамичните млади компании нашата страна е показана от Resolute Software (12-то място), Sappience (14-то място) и AIOPSGROUP (15-то място).

Resolute Software се занимава с създаването на решения за цифрова промяна на бизнеса, Sappience създава програмен продукт за " цифрови близнаци " на физически активи, а AIOPSGROUP работи в областта на електронната търговия.

Победител в класацията е словашката софтуерна компания 3IPK.

България е показана от 3 компании и в категорията Impact Stars за артикули и услуги с влияние върху обществото, бизнеса, нововъведенията, околната среда и разнообразието.

Това са Digital Lights (разработчик на осведомителни системи за надзор и свързване на транспортни средства), Уча.се (EdTech платформа с огромна известност у нас) и ZenHold (създатели на фотореалистични 3D светове).
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР