Българският производител на велосипеди МАКСКОМ и австрийският производител на мотоциклети

...
Българският производител на велосипеди МАКСКОМ и австрийският производител на мотоциклети
Коментари Харесай

Австрийски гигант вдига завод за 60 млн. лева в Пловдив

Българският производител на колела " МАКСКОМ " и австрийският производител на мотоциклети Pierer Group ще влагат над 60 млн. лв. в построяването на общ цех за електрически колела. Заводът ще се простира на 131 декара в Тракия икономическа зона покрай Пловдив и ще отвори 1000 нови работни места, оповестяват от министерството на стопанската система.

Освен електрическите колела във фабриката ще се създават и други типове двуколесни електрически транспортни средства. Инвестицията основава опция България да се трансформира в водач в този бранш в Европа, споделя в изказването служебният министър на стопанската система Кирил Петков, представен от SeeNews.

Австрийската и българската компания основават взаимното дружество, в което ще имат по 50% дял. " МАКСКОМ " и Pierer Group работят дружно от няколко години. Изгражда се съвременен цех за произвеждане на електрически колела на повърхност от 130 000 кв. м, а общата инвестиция е 40 млн. евро. Международните снабдители ще имат опция да основат индустриални мощности на място, показват от австрийската компания.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Израелската фармацевтична компания Teva Pharmaceutical Indus...

Планира се фабриката да стартира работа през втората половина на 2023 година, като ще има годишен индустриален потенциал от 350 000 транспортни средства.

Пловдивската компания " МАКСКОМ " стартира активност през 1996 година През 2001 година компанията стъпва на европейския пазар и от този момент над 95% от продукцията ѝ се продава на европейски клиенти. Компанията към този момент разполага със цех с повърхност 40 000 кв. м, който има потенциал да създава над 400 000 велосипеда от друг вид годишно. Най-популярните марки на компанията са Sprint и Shockblaze, като има опция да бъдат персонализирани по избор на клиента. Едноличен притежател на компанията е Максим Митков, съгласно данни, оповестени в Търговския указател.

Pierer Mobility Group е профилирана в производството на мотоциклети, а най-известните ѝ марки са KTM, HUSQVARNA Motorcycles и GASGAS. Компанията е един от европейските софтуерни и пазарни водачи, изключително що се отнася до премиум мотоциклети. Произвежда и електрически колела под марките HUSQVARNA E-Bicycles, R Raymon и GASGAS E-Bicycles, като задачата ѝ е да се трансформира в главен интернационален състезател в търговията с електрическите колела.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР