Българският приключенец Стефан Иванов ще участва в експедиция, която може

...
Българският приключенец Стефан Иванов ще участва в експедиция, която може
Коментари Харесай

Българин ще атакува шест рекорда на Гинес

Българският приключенец Стефан Иванов ще взе участие в експедиция, която може да усъвършенства шест върха на Гинес. Той ще бъда част от първата в света експедиция с гребна лодка от Антарктида през Южния океан.

Лидер на експедицията " Мисията на Шакълтън " е исландецът Фиан Пол, който е откривателят и океански гребец с най-вече Гинес върхове в света, реализирани в границите на една атлетическа дисциплинираност, в това число най-вече " Първи в света " трофеи измежду откривателите (14).

Постиженията, към които се стреми експедицията, са: Първа гребна експедиция от Антарктида, Първо пресичане на Шотландско море с гребане, Първо пресичане на Южния океан от юг на север с гребане, Най-бързо пресичане на Южния океан с гребане, Най-дълго гребане в Южния океан, Най-скоростно гребане в полярните зони.
 Стефан Иванов и първата в света океанска гребна експедиция през Южния океан Стефан Иванов и първата в света океанска гребна експедиция през Южния океан
Освен върховете експедицията ще има и друга задача - да притегли вниманието на колкото може повече хора към опазването на водите към Антарктида и ще направи апел към Организация на обединените нации.

" Има върхове, които ще се опитаме да реализираме, само че една от главните задачи на експедицията е да спомогне за опазването на Южния ледовит океан, на водите към Антарктида. Подготвяме петиция, която да отправим към CCAMLR (Commission for the Conservation of Antarctic Marine Living Resources). Тази организация съумя преди десетина години да разгласи някои предпазени зони, само че оттогава насам буксува. Ние ще се опитаме да ускорим оповестяването на нови предпазени зони в този район ", изяснява Стефан.

" Също по този начин ще се обърнем към Организация на обединените нации, от където оповестиха, че измежду главните им цели е устойчивото потребление на океанските запаси. Те сами признаха на конференцията си през юли, че не са съумели да реализират задачата - да защитат най-малко 10% от крайбрежните и океански райони. И към тях ще имаме зов. Тъй като повече от 90% от огромните риби към този момент са изчезнали, а от по-малките типове процентите също са огромни. Това е един от главните източници на изхраване на човестветото. Това е значимо освен за самата природа и скотски типове, само че и за хората ", добавя той.

Гребната експедиция „ Мисията на Шакълтън “ ще може да бъде следена в действително време на:
www.facebook.com/NeverestOceanRow, както и на тракера на www.rowlaughexplore.com/the-shackleton-mission.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР