Българският президент Румен Радев ще проведе днес важна среща, свързана

...
Българският президент Румен Радев ще проведе днес важна среща, свързана
Коментари Харесай

Радев ще проведе важна среща, свързана с изборите

Българският президент Румен Радев ще организира през днешния ден значима среща, обвързвана с идните на 2 октомври избори. Той ще одобри представители на институциите, виновни за подготовката и провеждането на вота за парламент, оповестява Българска национална телевизия.

В работната среща ще вземат участие ръководителят на Централната изборна комисия Камелия Нейкова, служебният вътрешен министър Иван Демерджиев, служебният заместител министър-председател по икономическите политики и длъжностен министър на превоза и известията Христо Алексиев, министърът на външните работи Николай Милков, както и представители на Министерството на електронното ръководство, Главна дирекция „ ГРАО “ в Министерството на районното развиване и благоустройството и на „ Информационно обслужване “ АД.

Служебното държавно управление към този момент утвърди разноските по подготовката и произвеждането на изборите.

Одобрените средства са в размер на 70,5 млн. лв.. Народно събрание не гласоподава смяна в изборния кодекс и гласуването ще е единствено с машини в секциите с над 300 гласоподаватели.

Ще бъдат отпечатани и бюлетини, които ще влязат в приложимост, в случай че машината откаже, тъй като не може да се заменя. Прогнозните планове сочат, че към 800 ще са секциите в чужбина, в над 65 страни.

Представители на служебното държавно управление, ЦИК, работа ГРАО и на компания " Информационно обслужване " ще участват на срещата.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР