Българският президент Румен Радев печели с голяма преднина втори мандат,

...
Българският президент Румен Радев печели с голяма преднина втори мандат,
Коментари Харесай

Световните агенции за резултата от втория тур на президентските избори у нас: Рекордно ниска избирателна активност

Българският президент Румен Радев печели с огромна преднина втори мандат, оповестява Ройтерс и откроява поддръжката на българските гласоподаватели за мощното му обръщение за битка с корупцията.

Агенцията отбелязва рекордно ниската изборна интензивност на втория тур на президентските избори и необятното неодобрение от високите равнища на корупция, поставило през април завършек на траялото едно десетилетие ръководство на някогашния министър председател Бойко Борисов и довело до победа на парламентарните избори на нова антикорупционна партия.

„ В България президентът има най-вече представителни функционалности, само че има опция да оказва мощно въздействие на публичното мнение и играе значима роля при политически рецесии, когато може да назначава служебни кабинети “, отбелязва Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
свързани новини4421преди 47 минути
Асошиейтед прес, съобщавайки за първите екзитпол резултати, които дават победа на втория тур на президентските избори на Радев, показва, че той е открит критик на Борисов и корав покровител на антикорупционните митинги от предходната година и е привлякъл доста българи, на които са им омръзнали политиците, които те считат за корумпирани.

Агенцията отбелязва, че Радев назначи две поредни служебни държавни управления, които разкриха случаи на хипотетична корупция в българския индустриален и банков бранш.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР