Българският премиер Кирил Петков възнамерява да изолира напълно Министерството на

...
Българският премиер Кирил Петков възнамерява да изолира напълно Министерството на
Коментари Харесай

Петков изолира Външно в опит да вдигне ветото за Македония

Българският министър председател Кирил Петков има намерение да изолира изцяло Министерството на външните работи (МВнР) при опитите му да вдигне ветото за започване на договаряния за участие на районен съд Македония в Европейски Съюз. Това е есенцията от проекто-предложение, което самият Петков ще внесе на първото допустимо съвещание на Министерски съвет, заяви БГНЕС.

Премиерът Кирил Петков е изготвил предложение, което би трябвало да бъде утвърдено от Министерски съвет. В плана, който е озаглавен " За възстановяване на отчетността и координацията с Народното събрание по отношение на разширението на Европейски Съюз и процеса на стабилизиране и асоцииране на РСМ и Р Албания и позициите на Република България ".

Българския политически хайлайф да има единна позиция към Македония, упорства историкът
Текстът се основава на член 105 алинея 4 от Конституцията.

Проекто-решението на Министерския съвет е следното:

" Всяко решение на Френското председателство на Европейски Съюз, от държава-членка или от Европейската комисия, обвързвано с одобряването на начало на договаряния за участие в Европейски Съюз на РСМ и Албания, направено в границите на подготовката или провеждането на съвещанията на Комитета на непрекъснатите представители /КОРЕПЕР/ или на Съвета " Общи въпроси ", което се отклонява от Рамковата позиция на Министерски съвет от 2019 година да се изпраща неотложно на Комисията по външна политика на Народно събрание ".

Вносители на плана са министър председателят Кирил Петков, вицепремиерът Асен Василев и основният секретар на Министерски съвет Красимир Божанов. В документа категорично се акцентира, че позициите на Република България, както и решенията за следващи дейности, да се изпращат единствено на Комисията по външна политика на Народното събрание.

По този метод се разкрива, че има френско предложение, което се крие от българското общество. Последните диалози сред френския президент и Румен Радев бяха в края на предходната седмица и българските жители научиха първо от кабинета на Макрон за него.

Проекто-решението на Кирил Петков изолира и Консултативния съвет по национална сигурност, както и всички политически сили в страната, които имат безусловно единна позиция по отношение на изискванията за започване на договарянията на РСМ за Европейски Съюз.

Председател на Комисията по външна политика е Венцислава Любенова, която се смята за непосредствен до премиера.

Припомняме, историците и учените от националния кръг за " Македония " настояха пред евродепутатите в Европейския парламент (ЕП) в Страсбург да не бъде крадена Българската история. Другото искане на страната ни е българите да бъдат приети за държавотворен народ и да спрат похищенията - физически и душевен против нашите сънародници там, както и подмяната и опозоряване, замяна и съсипия на наши монументи.

Въпреки това на 4 юни бе запален българския културен дом в Битоля. Това може да се каже, че е директна илюстрция на отношението към българите в районен съд Македония. По думите на проф. Иван Илчев след 100 година преследвания 3500 признали, че са българи в РСМ, е доста.

Като жесток фалшификат дефинира преброяването в Северна Македония ръководителят на Граждански либерален съюз в Република Северна Македония Петър Колев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР