Българският представител в Европейския парламент и заместник-председател на ВМРО Ангел

...
Българският представител в Европейския парламент и заместник-председател на ВМРО Ангел
Коментари Харесай

Джамбазки: Очаквам до ден-два МВР да респектира махалата

Българският представител в Европейския парламент и заместник-председател на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки популяризира гневна позиция във връзка снощното нахлуване над униформени чиновници на Министерство на вътрешните работи в Хасково.

Полицаи бяха нападнати, като един от тях пострада, откакто се отзовали на сигнал в хасковския квартал „ Република “, в който живеят и доста роми. Общо 10 души показали експанзия против двамата чиновници на реда, като ги нападнали, в това число с брадви, което наложило и приложимост на оръжие от страна на служителите на реда.

Ето какво написа по тематиката Ангел Джамбазки на формалната си страница във „ Facebook “:

Днес аз съм Димитър Кючуков. Защото още веднъж група роми – катунари нощес нападнаха служителя на реда Димитър. Вчера беше Димитър, на следващия ден ще е Иван, а вдругиден ваш прочут, наследник или родственик.

Поредното безочливо нахлуване, осъществено от роми, над еднообразен чиновник, който извършва служебния си дълг да се грижи за сигурността на обществото ни. Същото това общество, което в отговор и за признателност го пребива и се гаври с пагона му. Същото това общество, което крещи отсреща му, плюе в лицето му и му вади брадви, лопати, секири. За признателност.

Не, това не е нашето общество. Това са ромите, които са туморът в нашето общество. Нагли, арогантни, безнаказани.

Общо взето към този момент ми писна от сходни случаи. Тази безотговорност и липса на каквато и да било отговорност от страна на ромите би трябвало да завърши. Трябва един път вечно да спрем да си затваряме очите за сходни случаи и да спрем да разделяме обществото ни на две – едни, за които важат всички закони, правила и отговорности, и други, за които важат единствено тези правила, които ги облагодетелстват и им дават права. Крайно време е да се вземат ограничения, да се изреже туморът, да заиграе сопата. Защото на следващия ден към този момент ще е късно.

Твърдо стоя зад дейностите на полицията и поддържам взетото от тях решение да употребяват огнестрелното си оръжие, тъй като в случай че не бяха го употребявали, през днешния ден щяхме да имаме още едно полицейско семейство в печал.

И преди да ми кажете, че имаме министър в Министерство на вътрешните работи и би трябвало да спра да пиша тук ще ви отговоря по този начин. В Министерството на вътрешните работи има дефицит на служители на реда, дефицитът е най-вече в селища, където циганското население е над 30% и това отвращение за работа не се дължи на ниските заплати, тъй като те не са такива, изключително за по-малките градове.

Този дефицит се дължи на това, че тази специалност, комфортно или не, бе превърната в неприятна дума. Да бъдеш служител на реда бе превърнато в нещо неприятно. Да, това се дължи на гнилите ябълки в системата, само че и на всички нас и вас, които през годините постоянно плюехме по тези, които крещящо не си правиха работата, само че не подкрепяхме тези, които правеха всичко допустимо да пазят реда в града си.

Крайно време е страната да се стовари с всичката си мощ върху циганската престъпност, да покажем на тези жители, че не са повече от останалите и че с изключение на привилегиите, които употребяват от страната, имат и отговорности. Едно такова обвързване е да съблюдават законите, открития ред и да зачитат органите на реда. Очаквам до ден-два Министерство на вътрешните работи да респектира и профилактира махалата. Тарторите да се извикат. Всички с сходни прояви да преминат през „ другарски беседи “. Защото другояче ще им намерим уместно място – необятно 2 на 1, с тоалетна и единственият им досег до външния свят ще е както се пееше в една ария, когато са „ въоръжени с дребни чукчета да чукат чакълчета и с кирки и лостове да поправят мостове “.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР