Българският представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки реагира остро срещу

...
Българският представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки реагира остро срещу
Коментари Харесай

Джамбазки: Незабавна уволнение на учителя, играл кючек пред портретите на Кирил и Методий

Българският представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки реагира остро против появилото се в публичното пространство видео, на което се вижда по какъв начин шеф на училище  се държи непочтено и танцува дружно със своя ученичка пред портретите на Светите братя Кирил и Методий. В преднамерено писмо до Регионалното ръководство на министерство на образованието в Монтана той упорства за незабавна и съответна реакция, както и за сезиране на всички виновни институции.

Очаквам този човек да понесе всички най-строги последствия за непристойното си държание, което не отива на шеф на една институция, още по-малко на просветителна. Настоявам за неговото неотложно премахване от българската просветителна система, написа съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация.

Ангел Джамбазки е безапелационен, че българското учебно заведение е храм на познанието епохи наред и никой няма право да го осквернява, още по-малко да осквернява национални знаци, каквито са Светите братя Кирил и Методий. Той добавя, че всеки един чиновник в българско образователно заведение е виновен за това да бъде най-хубавият образец за учениците, а не да снима видеоклипове със сходно грозно наличие. Защото ролята на учителя не се изчерпва единствено с преподаването на един урок, а е цялост от високи морални полезности, образци на подражателство и високо равнище на просвета.

Припомняме, че реакцията на Ангел Джамбазки идва откакто в интернет пространството се появиха фрагменти, на които човек, за който се твърди, че е шеф на Средно учебно заведение „ Христо Ботев “ в село Брусарци, Монтанско, Асен Арсенов танцува кючек пред портрета на Светите братя Кирил и Методий. Във видеото се вижда още по какъв начин въпросното лице играе танци, присъщи повече за Ориента дружно със своя ученичка. Видимо въпросният господин не намира нищо неправилно и не се тормози от своето държание, а се държи като че ли е горделив от образеца, който дава на децата. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР