Българският политолог и социолог Антоний Гълъбов е починал внезапно във

...
Българският политолог и социолог Антоний Гълъбов е починал внезапно във
Коментари Харесай

Mасивен инфаркт погубил Антоний Гълъбов

Българският политолог и социолог Антоний Гълъбов е умрял ненадейно във вторник. За това заяви във Facebook сътрудника му Антоний Тодоров.

Доц. доктор Антоний Гълъбов е умрял от солиден инфаркт във вторник вечерта в базата на прокуратурата край Батак. Там е имало семинар на прокурори от цялата страна, а социологът е бил преподавател, заяви " 24 часа ".

Лекцията му била доста забавна, споделят участвали. На вечерята по-късно Гълъбов станал от масата и се строполил. Издъхнал на място. Аутопсията е посочила, че сърцето му безусловно се е пръснало.

Съпругата на социолога е умряла преди две години, той няма деца. Сега търсят брат му, с цел да го уведомят.

Антоний Гълъбов е роден на 30 януари 1964 година в София. Завършва Социология в Софийския университет. Доктор по социология с дисертация на тематика „ Етническа еднаквост и етнически спорове “, предпазена в Института по социология към Българска академия на науките.

Старши теоретичен помощник ІІ степен в Института по социология към Българската академия на науките (2005–2008). Доцент в Департамент Политически науки на Нов български университет.

Ръководител на Работната група по ромските въпроси при Националния съвет по етнически и демографски въпроси при Министерския съвет (1997 – 2001). Експерт на Асоциация „ Прозрачност без граници “ (1998-).

Член на Българската социологическа асоциация (от 1985 година). Член на Асоциацията на експерти по връзки с обществеността и image making IMAGINES (2001).

Член на Управителния съвет на Международната асоциация за културна политика Ubuquite Culrure(s) – Париж, Франция (2003).

Основател и член на Българско общество за самостоятелна независимост БОИС (2003).

Заместник-председател на Научния комитет на Асоциация EUROPA – Лимож, Франция (2004)

Председател на Управителния съвет на Институт за обществени политики и партньорство (2005).

Член на публицистичния съвет на списание „ Лидер “ (2005–2006).

Член на публицистичния екип на списание BM Business Magazine (2008).

От 2008 година е доцент в департамент Политически науки на Нов български университет. Доктор на науките.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР