Българският плувец Йосиф Миладинов записа изключително плуване в полуфинала на

...
Българският плувец Йосиф Миладинов записа изключително плуване в полуфинала на
Коментари Харесай

Йосиф успя! Плуването ни е на финал за първи път от 1988 година

Българският плувец Йосиф Миладинов записа извънредно плуване в полуфинала на 100 метра бътърфлай с 51, 06. Пред него беше Кжищоф Милак с 50,37, който бе едиственият пред българина. По този метод Миладинов се изкачи до четвъртото място при стоте метра на 100 метра бътърфлай.

18-годишният българин Йосиф Миладинов завоюва шеста серия в плуването на 100 метра бътерфлай с време 51.28 секунди, което бе задоволително да откри място измежду най-хубавите 16.

Миладинов направи мощна втора дължина и съумя да завоюва серията и да влезе с шести резултат в полуфиналите.

"Радвам се, че съумявам да показва България на такова равнище. Да, стимулира ме и се надявам на следващия ден да съм още по-добре. Винаги ми е проблем, че потеглям постепенно, само че на следващия ден ще дам всичко от себе си да потегли по-бързо. Не знам дали тези пред мен са победими. Надявам се да направя положително плуване, да се изкефя и да сме живи и здрави ", сподели Миладинов пред националната телевизия.

За финален път България е имала олимпийски финалист в плуването на Игрите в Сеул през далечната 1988 година. Таня Богомилова печели първата и единствена досега за България купа в този спорт – на 100 метра бруст, а Антоанета Френкева извоюва още два медала – сребърен на 100 метра бруст и бронзов на 200 метра бруст.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР