Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов се класира на

...
Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов се класира на
Коментари Харесай

Никола Цолов се нареди 11-и в основното състезание по улиците на Монако

Българският водач във Формула 3 Никола Цолов се класира на 11-а позиция по време на главната конкуренцията на пистата в Монте Карло, която одобри третия кръг от началото на сезона в шампионата.

Цолов потегли в надпреварата от 15-а позиция, само че още в самото начало съумя да се изкачи с две места до 13-ото преди злополука на израелеца Идо Коен да изкара на пистата автомобила за сигурност.

След рестарта на конкуренцията българинът се задържа 13-и за известно време, само че в 18-ия тур Кайо Колет и Себастиан Монтоя се удариха в разногласието за 5-ото място, което докара до отпадането на бразилеца, до момента в който синът на някогашния водач от Формула 1 Хуан Пабло Монтоя Себастиан трябваше да премине през бокса и потъна в колоната.

Този случай оказа помощ на Никола Цолов да прогресира до 11-ото място и в последните обиколки родният водач даже опита да натисне своя съотборник в екипа на АРТ Гран при Грегоар Соси в спор за 10-ата позиция, която даваше и последната точка в надпреварата.

За страдание, българинът не откри метод да изпревари Соси по тесните улици на Княжеството и приключи 11-и, само че все пак реализира най-силния си резултат през този сезон в съществена конкуренция. Цолов има 11-о място и от спринтовото съревнование в Австралия.

С днешното си мощно каране и обаче уикендът в Монако несъмнено бе най-успешният за Никола Цолов дотук през сезона, въпреки че още веднъж приключи без извоювана точка.

Победител в днешния спринт пък стана италианецът Габриеле Мини, който удържа на офанзивите на Дино Беганович в самия край, с цел да завоюва първото си съревнование през акцията във Формула 3.

В генералното класиране пък водач продължава да бъде Габриел Бортолето от Бразилия със 73 точки, следван от Мини с 56 и Грегоар Соси с 47.

Сезонът във Формула 3 продължава с уикенда за Гран при на Испания на пистата " Каталуня " край Барселона идната седмица.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР