Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов беше глобен с

...
Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов беше глобен с
Коментари Харесай

Никола Цолов с глоба и официално предупреждение след първата квалификация за сезона във Формула 3

Българският водач във Формула 3 Никола Цолов беше санкциониран с 200 евро след края на първата подготовка за сезона на пистата " Сахир " в Бахрейн, откакто беше открито, че е превишил скоростта в алеята пред боксовете по време на сесията.

Шампионът ни в испанската Формула 4 от предишния сезон е бил засечен да се движи със скорост 61.7 км/ч при оптимално позволени 60 км/ч при влизането му в питлейна и това е принудило автобус шефовете да му наложат финансова глоба.

Междувременно българинът беше привикан при стюардите след края на квалификацията, с цел да даде пояснение и за друго свое нарушаване - влизане в питлейна на поддържащите серии, който се намира сред завои 10 и 11 на пистата " Сахир " преди да е минал карирания байрак в края на квалификацията.

С тези си дейности Цолов е нарушил директна директива на автобус шефа Руй Маркес, само че в последна сметка водачът на Арт Гран при се размина само с публично предизвестие.

Освен Никола още седмина състезатели бяха привикани при стюардите за неспазване на нареждането на Маркес, в това число и двамата съотборници на българина - Грегоар Соси и Кейлън Фредерик.

Днес на пистата " Сахир " в Бахрейн следва да бъде даден и формалният старт на сезона във Формула 3 със спринтовата конкуренция, която стартира в 11.15 часа българско време., което значи, че ще потегли във втората половина на колоната.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР