Българският пилот Никола Цолов завърши 15-ти в основното състезание на

...
Българският пилот Никола Цолов завърши 15-ти в основното състезание на
Коментари Харесай

Никола Цолов завърши 15-ти в основната надпревара от Формула 3 в Бахрейн

Българският водач Никола Цолов приключи 15-ти в главното съревнование на пистата " Сахир " в Бахрейн, втори старт от сезона във Формула 3.

Също както през вчерашния ден Цолов имаше тежка конкуренция, която мина в здрави борби в средата на колоната, а в края петсекундно наказване лиши първенецът ни в испанската Формула 4 от по-предно класиране.

По сходство на спринтовото съревнование Никола потегли 16-ти и доникъде на дистанцията през днешния ден българинът бе съумял да прогресира до 13-та позиция, когато на пистата излезе колата на сигурността.

След рестарта Цолов се бореше за позиции с водачи като Зак О’Съливан, Себастиан Монтоя и Пол Арон, само че за жалост в този миг българинът остана без опция да употребява преносимото си задно крило (DRS), което го затрудни доста в опитите му за изпреварване.

При една от маневрите си Никола имаше и контакт със състезателя на Према Пол Арон, за който получи и наказване от 5 секунди.

В заключителните турове българинът се движеше на 12-та позиция, само че най-после ново излизане на колата за сигурност редуцира разликите и в последна сметка изпрати Никола Цолов на 15-то място.

Излизането на сейфти кар в последната обиколка пък беше същински малшанс и за водача в надпреварата до този миг Габриеле Мини, който също беше с петсекундно наказване, а най-после беше класиран 8-ми.

От това се възползва бразилецът Габриел Бортолето, който сграбчи дебютната си победа във Формула 3 и оглави генералното класиране в шампионата с актив от 26 точки.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР