Българският пилот Никола Цолов ще направи следващата важна стъпка в

...
Българският пилот Никола Цолов ще направи следващата важна стъпка в
Коментари Харесай

Никола Цолов ще кара във Формула 3 през следващата година

Българският водач Никола Цолов ще направи идната значима стъпка в своята кариера и през сезон 2023 ще се състезава във Формула 3.

През тази година 15-годишният българин победи в испанската Формула 4, което му завоюва и място в екипа на АРТ Гран При във Формула 3.

В екипа, открит през 2005 година от новоизбрания началник на Ферари във Формула 1 Фредерик Васьор и сина на някогашния президент на ФИА Жан Тод Никола, Никола ще размени французина Виктор Мартинс, който през предходната година завоюва купата във Формула 3.

" За мен е наслаждение, че ще мога да направя тази крачка напред и следващата година да карам във Формула 3 за ART Grand Prix – съобщи Никола. – Тимът е доста сполучлив във всеки един шампионат, в който взе участие и за този тим са карали доста водачи от Формула 1. Супер благополучен съм, че започваме дружно нашето странствуване ", показа Никола Цолов, който през тази година завоюва 13 победи в 21 старта по пътя към триумфа си в испанската Формула 4.

През сезон 2023 календарът на Формула 3 ще включва общо 10 кръга, като всеки от тях ще се организира паралелно със стартовете във Формула 1. Началото ще бъде обещано на 4-5 март на пистата " Сахир " в Бахрейн, а огромният край ще бъде на " Монца " в Италия при започване на септември.

Програмата планува на всяка една писта да се проведат по две съревнования - спринтова и съществена, като за първи път водачите от Формула 3 ще имат опция да карат на писта като " Албърт парк " в Мелбърн, както и на именитото трасе по улиците на Монте Карло.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР