Българският патриарх Неофит прие на официална среща в Софийската митрополия

...
Българският патриарх Неофит прие на официална среща в Софийската митрополия
Коментари Харесай

НСО потърси помощ и от църквата, патриархът благодари за охраната на руския патриарх

Българският патриарх Неофит одобри на публична среща в Софийската митрополия началника на Националната работа за защита (НСО) бригаден военачалник Красимир Станчев. Най-високопоставеният духовник в България благодарил особено на службата за защита поради положителната ѝ работа при визитата на съветския патриарх Кирил в България, както и на Вселенския патриарх Вартоломей.
Срещата стана факт във време, в което тематиката за бъдещето на НСО още веднъж излезе на дневен ред - дали има потребност от службата в този ѝ тип, какъв брой пари отиват за нея, кой е обект на защита от нейни чиновници и за какво. А преди срещата Красимир Станчев направи видеообръщение към чиновниците и е изискал службата за защита да не бъде товарена с " несвойствени функционалности ". Вероятно става въпрос за понижение на броя на хората, които са охранявани, както и да отпаднат част от постройките, които службата охранява, само че генералът не го прецизира.
Предстоятелят на Българската православна черква (БПЦ) пожела ярко посрещане на Рождество Христово и ангел страж, който да закриля всички чиновници на НСО през идната нова 2020 година.
Станчев е изразил признателност към патриарха за срещата и благословията, както и за поддръжката на Българската православна черква за активността на чиновниците на Службата за защита, в това число при редица визити на високо и на най-високо държавно ниво, както и във значимите за охранителната работа на България събития. Именно поради това Неофит е откроил дейностите на НСО при идването на Вселенския и на съветския патриарх.
Бригаден военачалник Красимир Станчев удостовери готовността на НСО да бъде разполагаем при нужда на църквата при организирането на интернационалните начинания и действия.
На срещата бе разисквано и обезпечаването на защитата на Патриаршеската катедрала в идните Рождественски и новогодишни празници.
По време на диалога Светейшият патриарх Неофит открои дългогодишното положително съдействие сред Българската православна черква и Националната работа за защита, изключително при визитите у нас на Вселенския патриарх Вартоломей и на Руския патриарх Кирил. НСО оказва подпомагане на БПЦ и при многочислените визити на свети мощи и чудотворни икони.
В срещата участваха Техни Преосвещенства Менишки свещеник Герасим, основен секретар на Светия Синод, Белоградчишкият свещеник Поликарп, викарий на Софийския митрополит, архимандрит Василий, протосингел на Софийска света митрополия и иконом Николай Георгиев, шеф на отдел „ Връзки с обществеността ” при Светия Синод.
А какво сподели за активността на НСО и особено за защитата на Делян Пеевски някогашен началник на службата - припомнете си в този материал!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР