Българският паспорт попада в Топ 10 на най-силните документи в

...
Българският паспорт попада в Топ 10 на най-силните документи в
Коментари Харесай

Българският паспорт е един от най-силните в света

Българският паспорт попада в Топ 10 на най-силните документи в света. Това излиза наяве от класацията Global Passport Power Rank 2019 на консултантската компания Arton Capital.
Попадналите в класацията паспорти се радват на най-голямата независимост на пътешестване и най-ниския брой условия за виза по света през 2019 година,пише economic.bg.
Обединените арабски емирства (ОАЕ) са на върха на класацията на паспортния показател. С него може да се пътува до 175 точки в света. България е на едно от челните места - 10-о в света, дружно с Хърватия. Българският паспорт "отваря " свободно 160 граници.
Индексът на Arton Capital прави оценка паспортите въз основа както на безвизови, по този начин и на визови благоприятни условия за пътешестване и изследва паспортния достъп до 199 дестинации: 193 страни членки на Организация на обединените нации и шест публично приети територии.

Ето и по какъв начин наподобява Топ 5 на показателя:

1. Обединени арабски емирства
2. Финландия, Люксембург, Испания
3. Дания, Италия, Германия, Холандия, Австрия, Португалия, Швейцария, Япония, Южна Корея, Ирландия, Съединени американски щати
4. Швеция, Сингапур, Франция, Белгия, Малта, Гърция, Норвегия
5. Литва, Исландия, Обединеното кралство, Канада.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР