Българският парламент включи в своя дневен ред първото четене значими

...
Българският парламент включи в своя дневен ред първото четене значими
Коментари Харесай

Депутатите включиха в дневния си ред промени в Закона за МВР и Администрацията

Българският парламент включи в своя дневен ред първото четене значими промени в Закона за Министерството на вътрешните работи /МВР/ и Закона за администрацията. Тези промени са ориентирани към охраняването на центровете за бежанци и повишение на успеваемостта и отговорността на обществената администрация .

Въвеждането на промени в Закона за Министерство на вътрешните работи е стъпка към усилване на ограниченията за сигурност в центровете за бежанци. Това е поради евентуалните опасности за сигурността в България от дейностите на мигрантите, настанени в центровете.

Промените в Закона за администрацията са ориентирани към усъвършенстване на процесите в обществената администрация, като по този метод се усъвършенства качеството на административните услуги. Това включва успеваемостта и прозрачността в работата с жителите и бизнеса , както и възстановяване на взаимоотношението с държавната администрация. Тези ограничения имат за цел да улеснят достъпа до услуги и да подобрят общата административна просвета .

Освен препоръчаните законодателни промени, в дневния ред е включен и постоянният петъчен парламентарен надзор, който съставлява значим инструмент за контрол над изпълнителната власт . Тази активност способства за укрепването на парламентарната народна власт и обезпечава платформа за отчетност и бистрота в ръководството.

Включването на измененията в Закона за Министерство на вътрешните работи и Закона за администрацията в дневния ред на Народното събрание е явен сигнал за ангажираността на законодателите към адресирането на настоящите провокации в ръководството на бежански потоци и повишението на успеваемостта на обществената администрация . Чрез тези промени България подхваща стъпки към възстановяване на сигурността, прозрачността и отговорността в ръководството, което е значимо за българските жители.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР