Българският национален отбор зае осмо място на световното първенство по

...
Българският национален отбор зае осмо място на световното първенство по
Коментари Харесай

България е 8-ма на Световното по риболов на лед

Българският народен тим зае осмо място на международното състезание по лов на риба на лед, което се организира през уикенда на язовир „ Широка поляна “ до Батак. От нашите най-добре се показа първенецът ни Славчо Лазаров, който остана 19-ти в самостоятелно класиране. В него победи 52-годишният деец от Литва Гинтас Балчевичус. За купата му стигнаха 3.203 кг улов за двата спортни дни.

Абсолютни първенци станаха състезателите на Литва, които завоюваха купите в самостоятелното и отборното класиране. В отборното второ и трето място заеха рибарите на Беларус и Украйна.

Провеждането на шампионата съответства с бедственото състояние в района поради снежната стихия в края на предходната седмица. Около язовир „ Широка поляна “ имаше паднали дървета по пътя, които стопираха тока, преспи повече от метър и затруднено придвижване. Въпреки това повече от 150 състезатели и треньори от 15 страни се добраха до такава степен от Батак, чиято община хвърли доста сили и техника да разчисти пътищата, а по-късно влязоха на леда. Там обстановката беше още по-тежка, защото от горната страна имаше близо половин метър снежна киша и вода, само че в последна сметка уредниците направиха всичко допустимо за относително естественото протичане на шампионата.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР