Българският национален отбор по волейбол записа втора поредна загуба в

...
Българският национален отбор по волейбол записа втора поредна загуба в
Коментари Харесай

Волейболистите записаха осма загуба в Лигата на нациите

Българският народен тим по волейбол записа втора поредна загуба в минитурнира в бразилския град Куяба в Лигата на нациите, откакто отстъпи на Русия с 0:3 (20:25, 20;25, 21:25). Избраниците на Силвано Пранди са с осем загуби и единствено три победи от началото на конкуренцията и остават на 12-о място в класирането.

Първите два гейма се развиха по еднакъв сюжет, като България беше покрай противника си, само че след вторите механически спирания Русия успяваше да се откъсне в резултата и да затвори геймовете. И двете елементи приключиха при 25:20.

В третия гейм България стартира доста по-добре и бързо натрупа задатък, който беше четири точки – 10:6. Русия обаче не се отхвърли и изравни при 15:15, което значително умъртви инерцията на българския отбор. С положителни изяви на Виктор Полетаев Русия се откъсна, затваряйки частта и мача с 25:21.

За България най-резултатен беше Цветан Соколов с 15 точки. Мартин Атанасов и Светослав Гоцев означиха по седем. За Русия Полетаев се регистрира с 20 точки.

Последният мач на България от минитурнира в Бразилия е против Германия. Срещата е среднощ в неделя против понеделник.

 Цветан Соколов.
© fivb.org

Цветан Соколов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР