Българският национален отбор по волейбол победи с 3:0 гейма (25:18,

...
Българският национален отбор по волейбол победи с 3:0 гейма (25:18,
Коментари Харесай

Успешен старт в олимпийската квалификация: България се разправи с Китай

Българският народен тим по волейбол победи с 3:0 гейма (25:18, 25:19, 25:14) домакина на олимпийската подготовка Китай. Двубоят от група С се игра в град Сиан в азиатската страна.

За родните „ лъвове “ следва среща с настоящия еврошампион Полша – безспорен любимец в нашата пресявка. В същата група са още Аржентина, Нидерландия, Мексико, Канада и Белгия.

Квота за Олимпийските игри в Париж получават единствено първите два отбора.

Гейм 1

Родният отбор стартира стремително мача и на бърза ръка поведе с 5:0 точки. Мартин Атанасов вкара няколко доста хубави сервиса, които затрудниха оптимално посрещането на китайските волейболисти. Домакините взеха шестата точка в мача след видео обжалване, само че последва точка на Алекс Грозданов. При 1:6 сервис на домакините прелетя в навън, а след това двата отбора размениха по още точка до 2:8.

В идващите няколко разигравания двата отбора разменяха по няколко точки. Китайците редуцираха сензитивно задатъка на нашите сред 6:12, докаравайки го до 11:13. Точно тогава Соколов приключи българска контра по доста безапелационен метод. Мартин Атанасов с ас направи 11:15, само че китайците се съвзеха след двете следващи точки и вкараха своята 12-а.

Алекс Грозданов също стартира доста мощно на сервис, правейки посрещането на Китай доста мъчно. Нова офанзива на Алекс Николов от зона 4 направи резултата 18:13 в наша изгода. Николай Колев компенсира една своя неточност с добра атака за 20:15.

Ву Шън взе второто си спиране в първата част, но по-късно Сеганов пусна технично за 22:16, а превъзходна обсада на Соколов направи резултата 23:16. Атанасов нападна технично и изведе националите до геймбол при 24:16. Грешка на начален удар на китайците даде триумфа на България в първата част с 25:18.

Гейм 2

Вторият гейм стартира надалеч по-зле за нашите, които позволиха ранно закъснение от три точки при 2:5. Чуан нападна по блокадата за 8:5, само че единична такава на Мартин Атанасов възвърне паритета при 9:9. Собственоръчно Атанасов направи и 10:9.

Нашите излязоха с 4 точки напред при 13:9 – една единична обсада на Грозданов и тройна обсада донесоха точките. При 15 равни Цецо Соколов прати страховит сервис в китайската половина, с цел да даде задатък на „ лъвовете “. Алекс Николов застана на сервис при 16:18 и " трикольорите " дръпнаха с четири точки, преди китайците да върнат една по правата от зона 2.

Технична офанзива на Цветан Соколов от зона 2 за 23:18 и нова неточност на сервис на начален удар на китайците дадоха триумфа на България във втория гейм с 25:19.

Гейм 3

В началото на третия гейм България „ копира “ старта на началото на мача. Родните „ лъвове “ поведоха на бърза ръка с няколко точки, като основно присъединяване имаше Цецо Соколов с две офанзиви от зона 2. Българите съумяха да пернат и с пет точки задатък за 10:15, само че тогава съкратен сервис бе посрещнат добре от китайците, които играха през блокадата от зона 4. Азиатците за първи път съумяха да спрат сервис на Сеганов при 6:11.

Соколов нападна скоростно от зона 4 по диагонала за 12:7. Колев съумя добре да нападна по блокадата за 15:8. Куриозна точка на Соколов, който нападна топката се върна от блокадата в главата му и след това влезе в полето на Китай за 17:9. Нов ас на Соколов за 18:9, след който Ву Шън взе спиране за домакините.

При 23:11 в наша изгода по-малкият наследник на Владимир Николов - Симеон, записа дебют за мъжкия ни народен отбор.

FT / Китай - България 3:0 (25:18, 25:19, 25:14)

Състав на Китай: Бин Уан, Чжинин Чжан, Ю Яочън, Чжиян Чуан, Ли Йончжън, Пън Шикун и Чжу Жоншуай - либеро

Селекционер: Ву Шън

Състав на България: Мартин Атанасов, Георги Сеганов, Цветан Соколов, Александър Николов, Николай Колев и Алекс Грозданов и Мартин Божилов – либеро

Селекционер: Пламен Константинов

 
 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР