Българският национален отбор по футбол за юноши до 17 години

...
Българският национален отбор по футбол за юноши до 17 години
Коментари Харесай

По български: Юношите поведоха и паднаха с гол в продълженията

Българският народен тим по футбол за юноши до 17 години загуби с 1:2 от Швеция в първия си мач от Елитния кръг на квалификациите за Евро 2024. Лъвчетата " попаднаха в група 2, мачовете от които ще се изиграят в интервала 20-26 март, а хазаин на този минитуринир ще бъде Румъния. Другият тим е Уелс.

В 13-ата минута пред " лъвчетата " се откри отлична опция за гол. Топката се озова в Марто Бойчев, който нанесе удар от към десетина метра, само че Фишестрьом избави. Малко по-късно удар с глава на Йонсон мина над вратата на Атанас Кехайов.

След половин час игра гредата избави селекцията на Тодор Симов. Дженезис Антви проби отляво, навлезе във вътрешността и нанесе удар, който срещна десния непряк дирек. В 36-ата минута Йонсон насочи удар от комфортна позиция, само че не откри задачата.

Две минути по-късно Антви не съумя да върне добре топката към вратаря, от което се възползва Бойчев. Футболистът на ЦСКА 1948 пое топката и шутира от 12-13 метра, само че рисково над вратата.

Второто полувреме започва с нова заплаха за Швеция. Техен футболист проби по крилото и стреля от дребен ъгъл, само че топката се отклони в страничния дирек. В 50-ата минута добра офанзива на родния отбор остави Гигов самичък против вратаря. Ударът на нападателя обаче се отклони от неприятелски играч, което се оказа задоволително кълбото да мине на сантиметри от страничния дирек.

Малко по-късно обаче България съумя да открие резултата. В 52-ата минута Бойчев напредна добре по крилото, финтира няколко футболисти в жълто, влезе в наказателното поле и с прекрасен удар прониза вратата на шведите за 1:0.

В 58-ата минута Швеция обаче съумя да изравни. След осъществяване на корнер настъпи безредие в наказателното поле, топката бе отклонена на близката греда и на далечната Куси-Асаре стреля от близка отдалеченост. Кехайов се намеси, само че съгласно основния арбитър топката бе минала голлинията и резултатът стана 1:1. Малко по-късно гол на Йонсон бе анулиран поради засада.

В края на мача шведите постановиха напън, само че нашите момчета се защитаваха добре. Това обаче се промени малко след 90-ата минута, когато Оке Андерсон бе оставен на стрелкова позиция и след помощ от гредата топката влезе в мрежата, с което донесе триумфа на тре корнур.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР