Българският национален отбор по футбол за жени отстъпи на Украйна

...
Българският национален отбор по футбол за жени отстъпи на Украйна
Коментари Харесай

Футболните националки претърпяха тежка загуба в Украйна в първия двубой от сблъсъка за изкачване в Лигата на нациите

Българският народен тим по футбол за дами отстъпи на Украйна с 0:4 като хазаин в първа среща сред двата отбора за нанагорнище в Лига В на шампионата на УЕФА Лига на нациите.

На " Арена Арда " в Кърджали, за жалост, селекцията на Силвия Радойска беше надиграна изрично от украинките, които си осигуриха солидна преднина от два гола още до почивката с помощта на Роксолана Кравчук и Вероника Андрухив.

През второто полувреме българският ментор направи някои промени в своя отбор, само че все пак в заключителните минути на срещата гостите осъществиха още две попадения посредством Олга Хлусченко и Яна Котик, с които оформиха крайното 4:0.



С този триумф украинките направиха сериозна крачка към запазването на своето място в Лига В за идващото издание на Лигата на нациите, като занапред сред тимовете на Украйна и България следва мач реванш на 27 февруари в Анталия, Турция.

За " лъвиците " пък възможна загуба в конфликта ще значи оставане в Лига С, където през предходната година българките заеха второто място в група със съставите на Косово и Северна Македония.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР