Българският национален отбор по футбол ще изиграе контрола срещу състава

...
Българският национален отбор по футбол ще изиграе контрола срещу състава
Коментари Харесай

България ще играе контрола срещу Румъния през юни

Българският народен тим по футбол ще изиграе контрола против състава на Румъния при започване на месец юни, оповестиха от Българския футболен съюз (БФС).

Проверката против северните ни съседи е планувана за 4 юни (вторник) и ще се организира на стадион " Стяуа " в Букурещ, като началният час на дуела занапред следва да се посочи.

Срещата ще бъде част от подготовката на северните ни съседи, водени от някогашния ментор на ЦСКА Едуард Йорданеску, за присъединяване им на Евро 2024 в Германия.

През предходната година румънците приключиха преди всичко в квалификационна група " I ", а жребият за европейското състезание изпрати тима в група " Е ", където ще се изправи против съставите на Белгия и Словакия, както и на спечелилия в поток " В " от плейофите на Лигата на нациите, където за една квота ще се борят Израел, Исландия, Босна и Херцеговина и Украйна.

, още веднъж ще премине без българско присъединяване, откакто " лъвовете " останаха на последно място в своята група " G " от квалификациите, където бяха още тимовете на Унгария, Сърбия, Черна гора и Литва.

В исторически проект България и Румъния са срещали неведнъж в предишното, а за последно това се случи в пресявките за Евро 2008, когато приключваме 2:2 като посетител в Констанца и печелим с 1:0 вкъщи, само че в последна сметка не се класираме на шампионата в Австрия и Швейцария, до момента в който румънците играят там като част от най-хубавите 16 тима в Европа.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР