Българският национален отбор по футбол приема отбора на Кипър в

...
Българският национален отбор по футбол приема отбора на Кипър в
Коментари Харесай

НА ЖИВО: България - Кипър

Българският народен тим по футбол приема тима на Кипър в дуел от Лигата на нациите. Срещата е на Националния стадион " Васил Левски " от 21:45 часа и ще може да го следите НА ЖИВО в Sportlive.bg .
България стартира стремително присъединяване си в Лигата на нациите, записвайки две следващи победи - над Словения като посетител (2:1) и Норвегия в София (1:0), и оглави еднолично класирането. Днес " трикольорите " одобряват Кипър с упоритостта да запишат трети триумф, който би бил с цената на прикрит мачбол за първото място в група 3 на Лига С и продължение към плейофите. Както е известно, всеки от четирите спечелилия в обособената лига добива право на присъединяване на Евро 2020.
При триумф през днешния ден момчетата на Хубчев ще реализиран нещо, което националният тим не е правил от 10 години. Ще запишат четвърта поредна победа – над Казахстан (в контрола), Словения, Норвегия и вероятно Кипър. За последно това се случи през 2007/08. Тогава " трикольорите " записват пет следващи триумфа - Румъния (1:0, д.), Словения (2:0, г.), Северна Ирландия (1:0, г.) Финландия (2:1, д.) и Босна и Херцеговина (2:1, г.). Първите два мача тогава са на сметката на Димитър Пенев, а останалите - на Пламен Марков. От оня миг нататък единствено един път, при Ивайло Петев, имахме отново три следващи победи - над Азербайджан (2:0 д.), Португалия (1:0 г.) и Македония (2:0 г.) през 2015/16 година.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР