Българският национален отбор по баскетбол постигна победа във втория си

...
Българският национален отбор по баскетбол постигна победа във втория си
Коментари Харесай

Националният отбор по баскетбол постигна победа във втория си мач от световните квалификации

Българският народен тим по баскетбол реализира победа във втория си мач от международните квалификации. Тимът на Любомир Минчев надигра трагично Исландия като посетител със 77:74. Националите се изравниха с една победа и една загуба с Финландия, от която изгубиха преди няколко дни в Ботевград. Водач в група F е Чехия, който има две победи от два мача. По-рано през днешния ден чехите се оправиха с Финландия 64:56.

През първото полувреме българският отбор се показа едва и губеше с осем точки след 21:17 и 22:18 за домакините от Исландия. През втората част момчетата на Любомир Минчев се показаха доста по-добре, стегнаха съществено отбраната и разликата незабавно се усети.

Третата четвърт завърши при тъждество 18:18 и по този начин всичко трябваше да се реши в последните 10 минути. В тях чудесно се демонстрираха Павел Маринов, Станимир Маринов и Чавдар Костов, които поведоха тима.

След поредност от мощни отбрани България поведе за първи път в резултата 2:51 минути преди финалната сирена след тройка на Костов. После исландците не знаеха по какъв начин да реагират и единствено 16 секунди преди края България получи златен късмет да реши всичко, откакто Павел Маринов застана на наказателната линия при три точки задатък.

Той обаче изпусна и двата си изстрела и се стигна до нови трагични моменти. Първо Александър Везенков осъществя два пъти от линията за фаула, а след това Исландия понижи изоставането си единствено на една точка след точни осъществявания на Кони Йонсон и Хилнасон.

За край Везенков вкара още два пъти от линията и донесе триумфа на България.

Павел Маринов приключи като водещ изпълнител с 18 точки, а Александър Янев добави 16. Чавдар Костов, който изигра доста мощна втора част приключи с 13.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР