Българският национал Цветан Соколов направи поредния си невероятен мач за

...
Българският национал Цветан Соколов направи поредния си невероятен мач за
Коментари Харесай

Цецо Соколов класира Кучине Лубе на финал в ШЛ

Българският национал Цветан Соколов направи следващия си необикновен мач за Кучине Лубе Чивитанова и беше с огромна заслуга за класирането му на край в Шампионската лига. Италианците надвиха с 3:1 (25:21, 22:25, 25:15, 25:18) над полския отличник ЗАКСА и се класираха в директния спор за оценката за първи път от 2002 година, когато го и завоюваха.

Соколов изигра съвършен мач и беше най-хубав за отбора си. Той приключи с 20 точки, от които две блокади и три аса, а успеваемостта му в офанзива надвиши 50%. Силен мач направи и Османи Хуанторена, който добави 17 точки и двамата бяха волейболистите, които дърпаха тима си към триумфа.

В първия гейм италианците дръпнаха овреме, като на моменти разликата беше шест точки за тях - при 10:4. Но последователно поляците се върнаха в играта и тъкмо в края на гейма понижиха до 20:21, а след това изравниха и до 21:21 след неточност на Соколов.

Но точно българинът поведе отбора си към праволинеен триумф в заключителните моменти от гейма и след четири безответни точки завоюваха с 25:21 и поведоха с 1:0 в резултата в геймовете.

Втората част беше много по-завързана първоначално и вървеше точка за точка. След 10:10 поляците леко дръпнаха в резултата и затвориха при 16:14 за второто техническо спиране. Но резултатът продължи да върви точка за точка.

В последна сметка ЗАКСА удържа преднината си, макар въодушевената игра на Соколов и компания и затвори втория гейм при 25:22 в своя изгода. Така резултатът стана 1:1 и на процедура мачът почна изначало.

В третия гейм италианците бяха цялостен хегемон на терена. Те натрупаха разлика през цялото време, поддържаха я без проблем в цялото течение на частта и я завоюваха удобно с 25:15.

Това като че ли пречупи ЗАКСА и въпреки поляците да бяха равностойни при започване на четвъртия гейм, водени от Соколов играчите на Кучине Лубе натрупаха задатък при 10:6, който доближи до 16:11 при втората техническа пауза. Крайният резултат в тази част беше 25:18, с което имаме българско присъединяване на финала в Шампионската лига.

Последната борба в шампионата е в неделя от 19:00 часа и ще бъде предавана в ефира на NOVA SPORT. Съперник на италианците там ще е спечелилият всред Зенит Казан и Перуджа.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР