Българският национал Хавиер Ибанес постигна победа в първия си мач

...
Българският национал Хавиер Ибанес постигна победа в първия си мач
Коментари Харесай

Хавиер Ибанес започна с победа на Световното, Кристиян Николов отпадна

Българският национал Хавиер Ибанес реализира победа в първия си мач на международното състезание по бокс за мъже в Ташкент.

В категория до 57 кг роденият в Куба Ибанес надигра Хуан Рейес от Гватемала с 5:0 (30:26, 30:26, 29:27, 30:26, 30:26) гласа.

Бившият олимпийски първенец при младежите стартира мача на малко по-ниска скорост, само че още в първия рунд сподели, че е по-класният от двамата бойци. След първия рунд той поведе с 4:1 гласа и това несъмнено успокои играта му. Във втория и третия рунд българският национал имаше изрично преимущество над противника си, засипа го с тежки удари и разумно завоюва с цялостно съдийско единогласие.

На осминафиналите Ибанес ще играе с азера Умид Рустамов, който се наложи над турчина Батухан Чъфтчъ.

Другият българин, който се качи на кръга в столицата на Узбекистан през днешния ден, обаче претърпя загуба. В категория до 80 кг Кристиян Николов загуби по точки от Дезмънд Амстердам от Гвиана. Николов, който на предходния международен шампионат в Белград доближи до осминафиналите, направи изцяло равностойна борба с по-ниския от него, само че доста по-здрав представител на латиноамериканската страна.

В първия рунд съдиите дадоха леко преимущество на българина, а след втория в техните карти Николов водеше в две, а в другите три резултатът бе еднакъв. В решителния трети рунд обаче Амстердам взе преимущество в играта, което повлия на съдийското решение и след в допълнение преразглеждане арбитрите взеха решение да отсъдят в интерес на боксьора от Гвиана.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР