Българският нападател Димитър Бербатов вече от 2 години не играе

...
Българският нападател Димитър Бербатов вече от 2 години не играе
Коментари Харесай

Защо във Франция дори Бекъм козирува на Бербатов…

Българският нападател Димитър Бербатов към този момент от 2 години не играе в Лига 1, само че името му към момента буди удивление по френските терени. И няма по какъв начин да е иначе, щом медия като „ Л’Екип” подреди българина преди всичко измежду най-ярките трансферни удари през януари в последните години.

Класацията на авторитетната медия не включва привличането на играчи с явен звезден статут, а се концентрира върху „ непредвидените открития” на зимния трансферен прозорец.

6. Юлиан Дракслер, Пари Сен Жермен
Когато той дойде през януари 2017-а, асът на Шалке 04 съобщи, че е подготвен да направи всичко, с цел да помогне на новия си отбор да печели трофеи и да натрупа интернационално самопризнание. Ходът с платените 38 милиона евро за състезател, който преди този момент постоянно бе подложен на критика за непостоянството в изявите си, можеше да бъде избран най-малкото като рисков, само че 24-годишният атакуващ футболист съумя да убеди в качествата си. Дори през сегашния сезон, за който бяха привлечени Неймар и Килиан Мбапе, Дракслер съумя да играе относително постоянно (22 мача, от които 16 като титуляр, и 4 гола) поради преквалифицирането си от ляво крило в нападателен централен халф.

5. Димитри Пайе, Олимпик Марсилия
Сагата към френския национал при започване на календарната година доближи нечуван мащаб поради взривоопасните му взаимоотношения с Уест Хем. В последна сметка плеймейкърът съумя да се завърне сполучливо в Марсилия, който заплати рекордните за историята си 30 милиона евро. С 6 гола и 5 асистенции в 29 турнирни мача от този момент до момента Пайе все по този начин си остава барометър за играта на „ финикийците”.

4. Малком, Бордо
Бразилецът пристигна от Крузейро при започване на 2016-а, като имаше тежка задача – да размени продадения в Съндърланд Уаби Хазри. Едва на 18 години, даже тогава южноамериканецът хващаше окото. Тогавашния треньор Вили Саньол го разказа като даже по-талантлив от напусналия Хазри. Бордо заплати едвам 5 милиона евро за футболиста, който през днешния ден, стига да желае, може да продаде за неведнъж по-голяма сума. Малком ставаше все по-добър с придвижване на времето, а през сегашния сезон има 7 гола и 4 асистенции. Манчестър Юнайтед не стопира да кръжи към него, но към този момент президентът на „ жирондинците” Стефан Мартен има твърда позиция: „ Малком няма да си тръгне през тази зима.”

3.Пол-Жорж Нтеп, Рен
Рен трябваше да води дълга и изтощителна борба с британския Куинс Парк Рейнджърс за подписа на крилото, като в последна сметка излезе победител през 2014-а. Втородивизионният Оксер склони да го продаде единствено против 2,7 милиона евро, а роденият в Камерун французин донесе доста благополучие на бретанците през идващите 18 месеца. В идващите 2 сезона той не блестеше по този начин блестящо, а през януари 2017-а бе продаден на Волфсбург, където нещата за него също не се развиват изключително добре. Съществува вид Нтеп още веднъж да се завърне по терените на Лига 1, стига Сент Етиен да откри нужните финанси.

2. Дейвид Бекъм, Пари Сен Жермен
Още през ноември 2011 година огромният необут на ПСЖ Насер Ал-Хелайфи изрази предпочитание да ангажира именития англичанин. „ Дейвид Бекъм е марка, която надхъврля спорта. Той е дипломат, образец за останалите”, сподели тогава президентът на парижани. В последна сметка на 31 януари 2013-а ПСЖ хвърли бомбата с 5-месечния договор, който 38-годишният по това време Бекс подписа. Естествено, прехвърлянето беше претрупан по-скоро с маркетингови цели, тъй като на всички бе ясно, че Бекъм от дълго време е оставил най-силните си години зад тила. Легендата на Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид записа 10 мача и 2 асистенции.

1. Димитър Бербатов, Монако
Заради сериозната травма в коляното, която Фалкао получи на 22 януари 2014 година, „ монегаските” трябваше да пипат твърдо, бързо и уверено на приключващия зимен пазар. До последно клубът от княжеството се оглеждаше за подобаващ заместител и най-после го откри. Изборът падна върху 32-годишния Бербатов, който дойде чартърен от Фулъм до края на акцията. През юни той към този момент щеше да бъде свободен сътрудник, тъй че трябваше да се потруди, с цел да оправдае доверието. А Берба го стори по този начин, както единствено той умее. За 12 мача той осъществя 6 гола и даде две асистенции, доказвайки, че е нещо доста повече от краткотрайно решение. Монако го ангажира за още 1 година, в която той имаше своите фойерверки, само че като цяло се показа надалеч от упованията, които самичък увеличи.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР