Българският нападател Александър Колев изкара един сезон в казахстанския Кайсар,

...
Българският нападател Александър Колев изкара един сезон в казахстанския Кайсар,
Коментари Харесай

Алекс Колев пред Nostrabet: Натрупах опит в Казахстан, Стойчо Младенов е страхотен треньор

Българският нападател Александър Колев изкара един сезон в казахстанския Кайсар, където треньор му бе Стойчо Младенов. Юношата на Левски се завърна в България, откакто сезонът завърши, а с това и договорът му с клуба. Колев показа усещанията си от Казахстан пред Nostrabet.com, а и разяснява по какъв начин пандемията се отразява на футболистите.

- Как би описал престоя си в Казахстан, много друга страна и просвета от тези, в които си бил до момента?

- Бих го почувствал като насъбран опит и до там. Много неприятна година там, защото се игра единствено 3 месеца състезание, имаше мачове през 3 дни в един град поради пандемията от ковид. Даже се говореше, че може да се анулира годината и така нататък, само че в последна сметка се изиграха нужните мачове и годината завърши.

- Как се отнасят локалните с чужденците, въпреки вие да бяхте българска колония в Кайсар със Стойчо Младенов и екипа му?

- Ами какво да ви кажа, мъчно е за един чужденец да се потвърди и да бъде почитан там елементарно и бързо от локалните. Не е елементарно, само че това е футбол и би трябвало да се концентрираш върху изявите си. Сега си свободен сътрудник.

- Имаш ли към този момент насоки къде ще продължиш кариерата си?

- Не. Преди няколко дни завърши шампионата там. Свободен сътрудник съм, защото договорът ми изтече. Моят управител работи по въпроса и съм в очакване на позвънявания.

- България или чужбина предпочиташ на този стадий?

- Все отново 5 години играя на открито и бих желал да продължа на открито, само че не изключвам опцията да остана и в България. Успяхте ли да се сработите със Стойчо Младенов?

- Той е легенда на ЦСКА, а ти младеж на Левски. И какви са ти усещанията от него?

Д- о преди Кайсар не съм имал персонален контакт с него. Наистина не съм вярвал, че може да е толкоз добър човек и треньор! Много научих от него, подготвителният развой бе супер, има негов жанр, който изповядва и държи доста на дисциплината. Само позитиви мога да кажа за него, не тъй като е българин, а като метод на работа и отношение към футболистите.

- Следиш ли какво се случва в родния футбол и в родния ти Левски?

- Следя, когато имам време виждам всички мачове от българския шампионат. Да, виждам, че в този момент им е много тежко и мъчно, само че съм сигурен, че ще излезнат от тази яма и нещата ще стартират да се оправят. Все отново имат положителни ръководители, а и върнаха един добър треньор отпред. Пандемията промени доста футбола и спорта. Почти на никое място няма почитатели по стадионите, а знаем че спортът е за почитателите.

- Как се отразяват празните трибуни на футболистите?

- Да, в действителност доста промени спорта като цяло. Без почитатели е все едно играеш другарски срещи. Няма го този заряд, няма даже това напрежение някой път, което усещаш от трибуните. Но за жалост ще би трябвало да привикваме с това, може би и за идната година.

- Как планираш да прекараш празниците в актуалната обстановка?

- Сега желая да си умря десетина дни, да си видя фамилията, защото не бяха с мен там поради пандемията. Какво си пожелаваш за 2021 година? Най-важното е да сме живи и здрави. Нека 2021 бъде ползотворна и сполучлива за всички.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР