Българският Младежки Червен кръст организира редица инициативи и събития, посветени

...
Българският Младежки Червен кръст организира редица инициативи и събития, посветени
Коментари Харесай

БЧК отбелязва Световния ден за борба с ХИВ/СПИН

Българският Младежки Червен кръст провежда редица начинания и събития, отдадени на 1 декември – Световния ден за битка с ХИВ/СПИН.
На 1 декември 2019 година (неделя) от 16:00 ч. на Моста на влюбените при НДК доброволци от клубовете на БМЧК от софийски учебни заведения ще раздават осведомителни материали и червени панделки. Те ще проведат и анкета, с която ще ревизират осведомеността на жителите за методите на предаване и предотвратяване от ХИВ, а в 17:00 ч. в Студентския дом – София, доброволци на БМЧК ще изнесат пред български и задгранични студенти презентация по тематиката.
В подлеза на метростанция " Сердика " от 16:00 до 17:00 ч . младежите ще разиграват просветителни игри, отдадени на битката с ХИВ/СПИН и ще раздават осведомителни здравни материали.
В рамките на самодейността всички софиянци и посетители на града ще могат да се включат в обичайното шествие на доброволците на Столичната организация на БЧК, което ще тръгне в 17:00 ч. от пл. " Св. Неделя ", ще премине по бул. " Витоша " и ще завърши на Моста на влюбените. Участниците ще оформят с плат и запалени свещи алената панделка – интернационален знак на анти-СПИН акцията.
Партньори на Българския Младежки Червен кръст в отбелязването на 1 декември са: Министерството на здравеопазването, Фондация „ Сингъл степ “, Българската асоциация по фамилно обмисляне и полово здраве и Център за полово здраве – София.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР