Българският министър-председател представил приоритетите на Българското председателство на Съвета на

...
Българският министър-председател представил приоритетите на Българското председателство на Съвета на
Коментари Харесай

Борисов се срещна с висш американски дипломат

Българският министър-председател показал целите на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Двамата разискали и двустранното съдействие в другите области от съвместен интерес.

Хойт Йи приветствал, че тематиката за Западните Балкани намира място в дневния ред на председателството. Той поздравил Бойко Борисов за подписването на Договора за другарство, добросъседство и съдействие сред България и Македония, като подчертал, че стабилността и развиването на Балканите са извънредно значими освен за района, само че и за цяла Европа.

Заместник асистент държавният секретар на Съединени американски щати поискал триумф на първото Българско председателство на Съвета на Европейски Съюз.

Днес министър председателят Бойко Борисов се срещна и с президента на Черна гора - Филип Вуянович, след което отпътува с делегация на посещаване в Азербайджан.

Миналата седмица стана ясно, че заместник-помощник държавният секретар на Съединени американски щати за Централна и Източна Европа Хойт Брайън Йи приключва мандата си

В документално изказване, Държавният департамент изрича благодарности на Хойт Брайън Йи за неговата „ дългогодишна работа и ангажираност към поста “, и му пожелава триумф в идващото му предопределение, което евентуално ще е като дипломатически представител на Съединени американски щати в една от страните от Западните Балкани.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР