Българският лекарски съюз възрази срещу идеята на Здравното министерство медицинските

...
Българският лекарски съюз възрази срещу идеята на Здравното министерство медицинските
Коментари Харесай

Ще отпаднат ли медицинските бележки за извиняване на отсъствията от училище?

Българският лекарски съюз възрази против концепцията на Здравното министерство медицинските бележки за учениците да отпаднат. По думите на министър Христо Хинков се възнамерява извиняването на отсъствията да става посредством амбулаторен лист от обзор.

От БЛС обаче обявиха, че не са участвали в сходни диалози и не са съгласни с новото предложение.

„ Разбрахме от малкия екран, че се готви такава смяна. БЛС не е взел участие в такова разискване и надлежно реагира с декларация още през вчерашния ден сутринта, тъй като това е нещо, което е напълно нов ред в издаването на медицински бележки за учениците ”, заяви в ефира на „ Здравей, България ” доктор Николай Колев, общопрактикуващ доктор и член на Управителния съвет на Българския лекарски съюз.

По думите му бележката е документ, одобрен във времето. От няколко месеца към този момент е електронен.

„ Като подобен той работи доста добре и това през вчерашния ден беше очебийно от министъра на образованието. Щом има построен програмен продукт отпреди четири месеца, направен, с цел да може тази записка да се генерира и да се вижда от учебните заведения, ние не считаме, че би трябвало да се търси някакъв нов ред ”, сподели още Колев.

Той добави, че в амбулаторния лист има чувствителна информацията, която лекарят споделя за осъщественото в лекарския кабинет. Всичко това не би трябвало да бъде очевидно от учебните заведения, безапелационен е медикът.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР