Българският лекарски съюз категорично осъжда и нападение срещу медик. Това

...
Българският лекарски съюз категорично осъжда и нападение срещу медик. Това
Коментари Харесай

БЛС с остра реакция по повод нападението срещу лекар в Русе

Българският лекарски съюз изрично осъжда и нахлуване против доктор. Това се споделя в позиция на съсловната организация след нападението над доктор от УМБАЛ „ Канев “ в Русе и хулиганските дейности на 43-годишен мъж над дежурния екип на незабавното поделение на болничното заведение.

„ Подобно държание, което през последните седмици видяхме на няколко места в страната, е неприлично и оскърбително. Агресията над медици е измежду аргументите за острата кадровата рецесия в бранша. Абсолютно неприемливо е до момента в който здравно лице се пробва да извърши дълга си против него да бъде проявявана експанзия “, се споделя още в позицията на БЛС.

Българският лекарски съюз адмирира бързите дейности на полицията и задържането на нападателя, против който е формирано бързо произвеждане и се опълчва ят изрично против всякаква форма на експанзия, пишат от съсловната организация. 

Оттам твърдят, че БЛС се ангажира с юридическа отбрана на всеки доктор, който е подложен на вербална или физическа експанзия.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР