Българският лекарски съюз излезе сряда с поредица предложения, с които

...
Българският лекарски съюз излезе сряда с поредица предложения, с които
Коментари Харесай

Лекарският съюз предлага незабавно увеличение на педиатричните пътеки

Българският лекарски съюз излезе сряда с поредност оферти, с които да бъдат нараснали приходите в педиатричната помощ. Спешно отпадане на лимитите, повишение на цените на педиатричните клинични пътеки още през тази година с пари от запаса на НЗОК и въвеждането на потребителска такса за детските прегледи, която да се заплаща от страната.

“През последните месеци сме очевидци на поредност от митинги – тези на експертите по здравни грижи от страната, а от началото на месец април - на педиатрите от Специализираната болница по детски заболявания " Проф. доктор Иван Митев ". БЛС е безапелационен, че не това е методът да се реши задълбочаващият се с години проблем за остойностяване на труда на здравните експерти. Единственият метод за обществено финансиране на опазването на здравето в България е през НЗОК, а финансирането на отдалечените райони е отговорност на Министерство на здравеопазването посредством програмата за лечебните заведения, работещи в неподходящи условия “, се споделя в позиция на съсловната организация, призната на съвещание на управителния ѝ съвет.

“БЛС се солидализира с изказаните от нашите сътрудници педиатри от Специализираната болница по детски заболявания " Проф. доктор Иван Митев " проблеми. Те има опция и би трябвало да бъдат решени посредством повишение на цените на клиничните пътеки в болничната помощ и посредством повишение на цените на медицинските действия и капитацията в извънболничната “, показват от организацията.

БЛС настова да бъдат подхванати следните дейности:

1. В незабавен порядък да отпаднат лимитите за броя кревати по клиники в Педиатрията. Ограничението да е общо за броя кревати за педиатричните лечебни заведения и отделения.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР