Българският лекарски излиза от преговорния процес с настоящите ръководства на

...
Българският лекарски излиза от преговорния процес с настоящите ръководства на
Коментари Харесай

БЛС иска оставки на върха на НЗОК

Българският лекарски излиза от преговорния развой с актуалните управления на НЗОК.

Съсловната организация отхвърля да договаря с шефа на Касата проф. Петко Салчев и на ръководителя на Надзорния съвет на Касата – доктор Александър Златанов. И желае техните оставки.

" Повече от месец и половина сме очевидци на бойкот и реплика на договаряния сред БЛС и НЗОК. Законът за здравното обезпечаване е безапелационен, ние сме равнопоставени в ръководството на средствата, равнопоставени сме в определянето на разпоредбите за действие на здравната система в България “, съобщи шефът на БЛС доктор Иван Маджаров.

Той уточни, че на процедура няма договаряния сред БЛС и надзорния съвет на НЗОК нито по метода, по който би трябвало да се разпределят гласуваните от Народно събрание пари в бюджета на НЗОК и по какъв начин да доближат до лечебните заведения, нито по идния 3-годишен рамков контракт, който дефинира освен пари, а голямо количество правила, по които ние работим.

„ Искаме доста ясно да заявим, че отсам нататък БЛС излиза от преговорния развой с това управление на Касата и надзорния съвет. Нещо повече настояваме за оставката на двама индивида наложително – проф. Салчев и доктор Александър Златанов “, съобщи доктор Маджаров.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР