Българският капиталов пазар вече е зрял, вече може да обслужва

...
Българският капиталов пазар вече е зрял, вече може да обслужва
Коментари Харесай

Българският капиталов пазар вече е зрял

Българският финансов пазар към този момент е зрял, към този момент може да обслужва стопанската система. Законодателството се промени няколко пъти и към този момент е в унисон с европейските наставления. Все още пазарът е дребен, само че е развъртян, действа, уповавам се да порасне дружно с стопанската система. Това разяснява основният изпълнителен шеф на "Елана Финансов Холдинг " Камен Колчев пред Bloomberg TV Bulgaria.

"В началото на века се хвалехме, че в България има над 1 000 компании, листнати на борсата, а в Ню Йорк се стряскаха, тъй като те имат единствено 300. Това, несъмнено, не беше съществено и стабилно. Голяма част от тези компании бяха направени обществени с указ около всеобщата приватизация и в никакъв случай не са желали да бъдат обществени, не са усетили изгодата от финансовия пазар и надлежно не се държаха като такива. Сега обаче нещата не са по този начин ", изясни Камен Колчев.

„ Повечето от тези неща са минало, множеството от тези компании към този момент не са пазара. За страдание, огромна част от тях въобще ги няма, само че това е въпрос на модела на приватизация, което е тематика на различен диалог “, добави той.

„ Така или другояче, тези компании, които останаха на пазара, към този момент са същински обществени компании. Те се търгуват, държат се като обществени компани, употребяват пазара за издаване на акции и облигации “.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР