Българският изпълнител Азис бе представен в престижното списание The Ecomomist’s

...
Българският изпълнител Азис бе представен в престижното списание The Ecomomist’s
Коментари Харесай

Представиха Азис в престижното The Ecomomist’s 1843

Българският реализатор Азис бе показан в влиятелното списание The Ecomomist’s 1843 magazine . Това ще стане в октомврийския и ноемврийския брой на изданието за просвета, което излиза всеки два месеца.

Статията твърди, че общността на лесбийките и гейвоте у нас се сблъсква с социална стигма. Азис е показан като някакъв слисващ културен феномен, който непрекъснато провокира българските табута. А съгласно написалите публикацията, българите и техните табута са неприятните.

Ето част от публикацията:

Българската интелигенция има податливост да гледа на чалгата като на музика за веселба, която вплита в едно турски ритми, балкански мелодии и западен поп. Азис, плакатното момче на жарна, кара някои да премислят това. Той е ром и гей, в страна, където ромските и хомосексуалните общности към момента се сблъскват със стигма. Азис прекарва кариерата си предизвиквайки табутата на България, като демонстрира това на концертите си. В излезлия неотдавна видеоклип " Мотел " той заменя хубавите дами и скъпите коли, толкоз експлоатирани като облици в чалгата, за група хора, които пътуват в препълнен рейс. Там стара двойка приказва благо с лесбийка, млада ромка поделя шишето си с вода с фрапантен скинхед. Те си стискат ръцете. Заради този апел за приемливост, видеото е гледано от 18,8 милиона души. Азис демонстрира за следващ път, че повече не му е небоходимо да се качва на високи токчета, с цел да се изкачи в класациите ".

Кое е това издание

The Ecomomist’s 1843 е издание за просвета, жанр и нови тенданции, което излиза всеки две месеца. Стартира през септември 2007 година под името " Intelligent Life " като част от издателската група The Ecomomist. През 2016 година името е променено на " The Ecomomist’s 1843 " в чест на годината на учредяване на пресгрупата. /Марица.бг

Редакция и превод Росен САРЪМОВ

тагове азис The Ecomomist’s 1843 табу
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР