Българският художник и иконописец Диан Костов преобразява най-голямата базилика в

...
Българският художник и иконописец Диан Костов преобразява най-голямата базилика в
Коментари Харесай

Българският художник и иконописец Диан Костов преобразява базилика в Брюксел

Българският художник и иконописец Диан Костов преобразява най-голямата базилика в Брюксел с изложбата-инсталация „ Кръстопът – цената на избора ”, оповестяват от екипа му.

По думите им 17-метрови изображения , представящи подиуми от ж ивота на Исус Христос и Света Богородица , ще украсят фасадата на националната базилика „ Светото сърце “ (Сакре Кьор) сред 15 юни и 18 август. Те ще са част от второто издание на изложбата- апаратура на българския художник и ще са ситуирани на 52 метра от земята .

За първи път изложбата „ Кръстопът- цената на избора “ беше показана предходната година във Вотивкирхе, Виена, по покана на Йозеф Фаруджия, енорийски духовник на катедралата. Над 22 000 души от 37 националности са посетили ревюто във Виена.

В Брюксел „ Кръстопът – цената на избора ” ще резервира концепцията си, само че ще предложи на посетителите още по-голям обсег, с цел да може в най-пълна степен да се възползва от размера на вътрешното и външното пространство , показват от екипа на Диан Костов.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР