Българският хокеен отбор НСА вкара два гола в рамките на

...
Българският хокеен отбор НСА вкара два гола в рамките на
Коментари Харесай

НСА загуби с дузпи на старта на Континенталната купа по хокей на лед

Българският хокеен тим НСА вкара два гола в границите на 13 секунди и стигна до късно тъждество против Скаутафелаг Акурейрар, само че гостите от Исландия съумяха да завоюват с 6:5 след осъществяване на дузпи в първи мач от група " А " на Континенталната купа по хокей на лед.

Българският тим повеждаше два пъти след попадения на Ерик Блинов и Марио Атанасов, а исландците съумяха да създадат цялостен поврат в средата на втората част. Емил Желев въпреки всичко изравни за 3:3 в края, само че в първите осем минути на последната четвъртина Скаутафелаг Акурейрар поведе с два гола.

Отборът на НСА обаче отговори стремително и изравни за 5:5 с попадения на Александър Гацев и Мартин Николов през 13 секунди. Така се стигна до дузпи, в които Йохан Лейфсон вкара третия и четвъртия си гол в мача, а за българите прецизен бе единствено Марио Атанасов.

Скаутафелаг Акурейрар " отстреля " НСА с 47:26 удара, като на вратата на българския тим Юри Грошев отрази цели 41 шайби. Светлин Стоев пък записа две асистенции при провалянето на старта на група " А ".

В различен мач от потока Сисак (Хърватия) надделя със 7:2 Тарту Вялк 494 (Естония). Следващият мач на НСА е на следващия ден от 19:30 против Тарту Валяк.

Само спечелилият в група " А " се класира за идната фаза на шампионата.

Континенталната купа по хокей на лед на Световната федерация (IIHF), първи кръг, група " А ":

НСА - Скаутафелаг Акурейрар (Исландия) - 5:6 след дузпи

Тарту Вялк 494 (Естония) - Сисак (Хърватия) - 2:7
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР