Българският химн също не е безплатен - там също е

...
Българският химн също не е безплатен - там също е
Коментари Харесай

Лияна Панделиева: Дунавското хоро звучи на всички площади в България, кои ще са инспектори

Българският химн също не е безвъзмезден - там също е работил оркестър, хор

Да сте видели Музикаутор да влиза в магазините Метро и да стопира музиката, която звучи непрекъснато, без значение, че за нея не са платени права? Или в какъв да е супермаркет? Или в какъв да е ресторант?

Музикаутор опряха до диджеите на връх Нова година и то баш за Дунавското хоро. Ами в случай че се извършва Чичовото, чии са правата? А каква е цената на " Наша горделивост " - също хоро на Дико Илиев?

Къде е казано, че осъществяването на българския химн е гратис - там също е работил оркестър, хор.

Да, добре би било да се заплащат права за звученето на музика, само че да се заплащат от всички, всякога, когато тази музика се пуска. Между другото, единствено в България всеки ресторантьор по собствен кеф пуска някакво музикално оформление и със мощ каквато откри за добре. Едно от огромните удоволствия на заведенията за хранене отвън България е тишината - сядате, поръчвате, говорите си, не пробвате да се абстрахирате от нечий персонален музикален усет.

Та хайде, Музикаутор, очаквам да видя по какъв начин ще стане безшумно в супермаркетите - това за начало.

Иначе ми е доста любопитно дали самите чиновници на Музикаутор ще го играят инспектори цялата нощ на 31-ви и къде тъкмо имат намерение да се разположат, тъй като Дунавско хоро звучи на всички площади в България, плюс всички заведения - мисля, че няколко хиляди души личен състав няма да им стигнат.

Лияна Панделиева
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР